TwitterFacebookLinkedIn

adviseur informatiebeveiliging (ciso)

“Lever jij graag een bijdrage aan de ontwikkeling van onze informatiebeveiliging en schrik je niet van een grote uitdaging? Zet je je graag vol in om een doel te behalen? Dan zijn wij op zoek naar jou”

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.  Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

GGD Groningen als werkplek:

 

GGD Groningen is sinds januari 2020 verzelfstandigd. Informatiebeveiliging is vooralsnog ondergebracht als onderdeel van de ICT dienstverlening bij de gemeente Groningen. De afgelopen jaren hebben laten zien dat er op het gebied van informatiebeveiliging nog veel te doen is binnen GGD Groningen. Wij zijn daarom op zoek naar een eigen adviseur informatiebeveiliging (CISO) die ons kan helpen de informatie binnen de GGD goed te beveiligen.

De eerste stappen zijn gezet voor het vormgeven van een organisatie rondom informatiebeveiliging. Er is een eigen informatiebeveiligingsbeleid opgesteld en goedgekeurd, een ISMS is ingericht en goedgekeurd, het belang van informatiebeveiliging op MT niveau is helder en er worden stappen gezet om het bewustzijn binnen de organisatie verder te vergroten. GGD Groningen heeft de ambitie om verder te professionaliseren en ziet de noodzaak verder te investeren in informatiebeveiliging. Hiervoor moet verder beleid ontwikkeld worden, de organisatie moet meegenomen worden in de ontwikkelingen die spelen op het gebied van informatiebeveiliging en er moeten plannen en acties uitgezet gaan worden om verbeteringen in gang te zetten en uit te kunnen voeren.

Wat ga je doen:

 • Adviseert directie en management proactief over ontwikkelingen en vraagstukken op gebied van informatiebeveiliging en zorgt voor adequaat beleid op het vlak van informatiebeveiliging.
 • Komt met concrete verbetervoorstellen en -aanpak voor het verkleinen van security risico’s waar nodig en gewenst en levert hier zelf waar mogelijk ook een aandeel in.
 • Geeft vorm aan de verdere professionalisering van informatiebeveiliging binnen GGD Groningen aansluitend bij de Nen7510-13.
 • Neemt deel aan landelijke overleggen om ontwikkelingen af te stemmen met andere GGD’en en ketenpartners.
 • Hebt een hands-on mentaliteit en bent goed in staat om te relativeren. We zijn ons ervan bewust dat er een grote uitdaging op ons wacht en zoeken iemand die die uitdaging met ons aan wil gaan.

Waar kom je te werken:

 

Als Adviseur Informatiebeveiliging (CISO) maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering. Van daaruit adviseer je rechtstreeks aan de directeur en het MT. De afdeling Bedrijfsvoering ondersteunt het primaire proces en zorgt ervoor dat medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. De afdeling bestaat uit de volgende clusters: control & financiën, HRM, communicatie, informatiemanagement, kwaliteit & juridische control, facilitair en klantcontact & receptie. Er zijn circa 45 mensen werkzaam.

Wij vragen:

 • HBO werk/denk niveau
 • Kennis van de NEN7510-13 en/of andere aanverwante normen, aantoonbaar via relevante certificering, zoals bv CISSP of CISM, of de bereidheid deze te halen.
 • Relevante werkervaring op het gebied van informatiebeveiliging en/of andere relevante beleidsadvisering in een complexe omgeving.

Wat bieden wij?

 • Een contract voor een  jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 30/32 uur per week.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao SGO.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij minimaal € 4020,- en maximaal€ 5725- (functioneel schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (een arbeidsmarkttoelage is mogelijk afhankelijk van ervaring en niveau).
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Wil je meer weten?

 

Herken jij je in dit profiel en ben je enthousiast over deze vacature, aarzel dan niet om te solliciteren!

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Magda Mooibroek, manager Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06-5240 6584.

Je kan tot en met 3 december 2023 solliciteren, uitsluitend via de sollicitatiebutton. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

In het kort: