TwitterFacebookLinkedIn

stagiaire

 

Werk jij samen met ons aan de gezondheid van alle Groningers?


420 GGD-professionals werken dagelijks met hart en ziel aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten.

GGD Groningen biedt jaarlijks verschillende stageplaatsen.

Vaste praktijkstageplekken via de opleidingen

  • Voor het MBO zijn we erkend leerbedrijf voor de opleiding Doktersassistent, Zorg en Welzijn, Noorderpoort.

  • Voor het HBO bieden we stageplaatsen voor studenten van HBO-Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen.

  • Voor WO-studenten bieden we senior coschappen aan studenten geneeskunde van het UMCG.

  • Voor AIOS bieden wij stages aan AIOS Maatschappij en gezondheid (*voor meer informatie: zie onderaan).

Volg je een van deze opleidingen en heb je interesse in één van deze stageplekken?
Neem dan contact op met je opleiding.
Studenten die deze opleidingen aan een andere instelling volgen kunnen wij geen praktijkstageplek bieden.

NB Semi-artsen kunnen wel contact met ons opnemen voor een kop- of rompstage.

Onderzoeksstages

We vinden het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan binnen onze GGD en we bieden studenten graag een kans om daaraan mee te werken. Wanneer wij een stageplek hebben binnen lopende onderzoek, bieden we deze aan via de opleidingen en via onze eigen site.

Heb je zelf een goed idee voor bijvoorbeeld een meesterproef, bachelorproject, innovatieopdracht, wetenschappelijke stage of een andere onderzoeksstage? Stuur dan je onderzoeksvoorstel sturen naar opleidingen@ggd.groningen.nl. Hier kun je ook aanvragen voor informatie voor onderzoek dat je elders doet naar toe sturen. Deze aanvragen worden door onze commissie Academisering beoordeeld.

Overige praktijkstages

GGD Groningen biedt een breed pakket aan diensten en heeft raakvlakken met verschillende opleidingen. Omdat wij doorgaans niet de praktische uitvoerder zijn en veel verschillende kleine afdelingen hebben, kunnen we buiten de medische beroepen weinig praktijkstages bieden. Zo worden wij voor opleidingen in de pedagogiek en maatschappelijk werk niet erkend voor praktijkstages. Wanneer we een (beleids)praktijkstage hebben, bieden we deze aan via onze site.

* Meer informatie over stages voor AIOS  

GGD Groningen is een erkende opleidingsinstelling voor de profielen jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding en de tweede fase van de opleiding Arts Maatschappij en Gezondheid. Daarnaast bieden we opleidingsplekken aan forensische artsen en hebben we samenwerkingsovereenkomsten met het UMCG en Veilig Thuis. Kortom, een mooie plek voor jouw opleiding! Meer informatie over de werkzaamheden van artsen binnen de GGD vind je op deze website

De opleiding heeft een eigen website. Als je wordt aangenomen voor de opleiding, volg je de opleiding in dienst van de Stichting beroepsopleiding huisartsen (SBOH). Hoe dit ‘landelijke werkgeverschap’ precies geregeld is, is ook te lezen op deze website. De volledige sollicitatie en plaatsing verloopt landelijk. Via de landelijke website kun je ook zien of er voor de lopende ronde plekken beschikbaar zijn in Groningen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons via opleidingen@ggd.groningen.nl.

Je kunt ook direct je belangstelling als stagiair aan geven, door op de onderstaande button 'Solliciteren' te klikken.
Wil je in je motivatiebrief toelichten wat voor stage je zoekt?
Na verzending van je sollicitatie, krijg je een ontvangstbevestiging met nadere informatie. 

 

In het kort: